Close search

מכרז קריית התקשוב: שלב הסגירה הפיננסית

​​​​​​​​​​​​משרד הביטחון מפרסם היום (ד') את שתי קבוצות החברות שעלו לשלב הסגירה הפיננסית במסגרת המכרז להקמת קריית התקשוב של צה"ל. מדובר בקבוצת "מנרב" ו"אלקטרה" וכן בקבוצת "שיכון ובינוי" ו"אפריקה-ישראל נכסים".  מדובר בשלב אחד לפני האחרון, שבו יצטרכו שתי קבוצות החברות להציג יכולת פיננסית - בתום שלב זה תוכרז אחת מהן כקבוצה הזוכה במכרז.

קריית התקשוב הטכנולוגית היא עוד פרויקט ענק שמערכת הביטחון מובילה בשיתוף פעולה עם המגזר הפרטי.  המכרז מתבצע בשיטת PPP, והוא כולל מימון, תכנון, הקמה ותפעול של הקריה לתקופה של 25 שנה. פרויקט זה הוא חלק מתוכנית מעבר אגף התקשוב לנגב על כל מרכיביה, המוערכת בהיקף של מיליארדי שקלים.

מדובר בצעד משמעותי במהלך השלם לשדרוג תשתיות הבינוי והתקשוב בצה"ל, הכולל גם הקמת מרכזי מחשוב (DATA CENTERS) ופרויקט הקת"ר להפרטת חלק מתחומי העיסוק בניהול המחשוב בצה"ל. חלק משמעותי מתפעול קריית התקשוב יתבצע באמצעות מיקור חוץ על ידי זכיין אזרחי (בשיטת PFI). תהליך הסגירה הפיננסית והכרזה על זכיין צפוי להימשך כחצי שנה. איוש קריית התקשוב מתוכן ל-2023.

ראש מינהל המעבר דרומה במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') איציק כהן: "מינהל המעבר דרומה מוביל את מכרזי ה-PFI , שותפות ציבורית-פרטית במשרד הביטחון. זהו הפרוייקט השני שמינהל המעבר דרומה מקדם, והוא מהווה חלק משמעותי מהתוכנית להעברת מחנות צה"ל מהמרכז לדרום. קריית התקשוב עתידה להיות חוד החנית של חדשנות וטכנולוגיה בארץ ובעולם. ייחודיות הפרוייקט היא בהקמת תשתיות תקשוב חדשניות ומודרניות, ובשיתוף הפעולה עם גופים אזרחיים, בדגש על התפעול. לקריית התקשוב יועתקו גם מפקדת פד"ם ויחידות טכנולוגיות מבצעיות של חיל האוויר".

ר' מינהלת מעבר התקשוב לנגב, סא"ל יעל גרוסמן: "מינהלת התקשוב לנגב, ביחידת לוט"ם שבאגף התקשוב וההגנה בסב"ר, מובילה בצה"ל את תוכנית מעבר התקשוב דרומה. המהלך כולל את הקמת קריית התקשוב, שתהווה את משכנם של יחידת לוט"ם- היחידה הצה"לית הגדולה בעולמות התקשורת והמידע; אופק- בית התוכנה של חיל האוויר; ומפקדת פיקוד הדרום. מדובר במהלך לאומי היסטורי, המביא לקפיצת מדרגה ביכולתנו לעצב את שדה הקרב העתידי בסביבת עבודה מודרנית ומתקדמת של מובילי הטכנולוגיה והסייבר, בבירת הסייבר של מדינת ישראל".​